Vláčne a bohaté gaštanové brownies s Premium pudingom Pumpkin Spice, prevoňané jeseňou. Skvelá kombinácia čokolády a gaštanov pripravená netradične – v teplovzdušnej fritéze.
Suroviny na gaštanové brownies (vystačí na 10 porcií):
Na cesto:
- 150 g masla
- 160 g horkej čokolády
- 200 g gaštanového pyré
- 120 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- štipku soli
- 1 balíček Premium pudingu Pumpkin Spice Dr. Oetker
- 1 PL Prírodného kakaa Dr. Oetker
- 20 g mrazených odkôstkovaných višní
Potrebujeme: tortovú formu (ø 22 cm), teplovzdušnú fritézu
Na ozdobenie:
- 2 KL Prírodného kakaa
Postup:
Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Vyberieme z vodného kúpeľa. Pridáme pyré, cukor, vajcia, soľ a pudingový prášok zmiešaný s kakaom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme višne a jemne zatlačíme do cesta. Vložíme do predhriatej fritézy a pečieme.
- Teplovzdušná fritéza: 180 °C
- Čas pečenia: asi 45 minút
Po upečení necháme vo forme vychladnúť.
Na ozdobenie: Pred podávaním poprášime kakaom.
Tip: Podávame so zmrzlinou.
- Celkový čas: asi 100 minút
- Čas prípravy: asi 50 minút

