Luxusný koláč s kakaovým korpusom, orientálnou pistáciovou náplňou a čokoládovým krémom – sladký sen s dotykom exotiky.
Suroviny (vystačí na 12 porcií):
Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 300 g mliečnej čokolády
- 100 g horkej čokolády
- 250 g mascarpone
Potrebujeme: kastrólik, cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Na náplň:
- 170 g kadaifu
- 60 g masla
- 280 g sladeného pistáciového krému
- 2 PL sezamovej pasty
Potrebujeme: teflónovú panvicu
Na korpus:
- 2 žĺtky
- 60 g cukru
- 100 g zmäknutého masla
- 50 g rozpustenej horkej čokolády
- 150 ml čokoládového mlieka
- 80 g hladkej múky
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1 PL Holandského kakaa Dr. Oetker
- 2 bielky
mixér, koláčovú formu (ø 27 cm)
Na zvlhčenie korpusu: 100 ml čokoládového mlieka
Na ozdobenie: nasekané pistácie
Postup:
Príprava krému: Na krém v kastróliku zohrejeme smotanu. Vložíme na kúsky nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme čokoládu úplne rozpustiť. Odstavíme a necháme asi 10 minút vychladnúť. Potom pridáme mascarpone a dôkladne zamiešame. Krém odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť. Potom ním naplníme cukrárske vrecko.
Príprava náplne: Na prípravu náplne kadaif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Príprava korpusu: Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, maslom a čokoládou mixérom do peny. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 160 °C
- Teplovzdušná rúra: 140 °C
- Čas pečenia: asi 20 minút
Po upečení korpus necháme asi 10 minút vychladnúť. Potom ho vyklopíme na tortový podnos a povrch zvlhčíme mliekom. Na korpus nanesieme náplň a uhladíme. Potom celý povrch ozdobíme krémom.
Na ozdobenie: Posypeme pistáciami a odložíme asi na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
- Celkový čas: asi 100 minút
- Čas prípravy: asi 60 minút

