Preskočiť na obsah

Čokoládové tortičky

Čokoládové tortičky
45 minút
Energia: 183 kcal./porcia
4

Čokoládové tortičky sú cukrovinky pre milovníkov kakaa a čokolády

Suroviny na Čokoládové tortičky:

Na cesto:

  • 380 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
  • 140 g práškového cukru
  • 1 balíček Škoricového cukru
  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa
  • 70 g mletých vlašských orechov
  • 1 vajce
  • 250 g zmäknutého masla

Na náplň:

  • 1 balíček Pudingu aróma Čokoláda
  • 300 ml mlieka
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 2 zarovnané PL práškového cukru

Na poliatie a ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej
  • 50 ml oleja
  • Zdobenie tmavé Dr. Oetker
  • Zdobenie biele Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • formičku na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
  • plech na pečenie
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, práškovým cukrom a škoricovým cukrom, kakaom a orechami. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky odpočívať. Potom cesto pomocou váľka rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm, povykrajujeme kolieska a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové čierne tortičky

Kakaové čierne tortičky

Kontrastné kakaové čierne tortičky s lahodným krémom Suroviny na Kakaové čierne tortičky (vystačí na asi 50 ks): Na cesto: 200 g hladkej múky1 zarovnanú PL Čierneho  Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas pečenia: asi 10 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 45 minút

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládové kolieska s polevou

Suroviny na čokoládové kolieska s polevou (rozpočet na 4 porcie): Cesto: 70 g práškového cukru, 150 g masla, 200 g hladkej múky, 40 g pomletých  Čítaj ďaľej
  1. Kolieska necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme puding s iba 300 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom dohladka a postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vždy dve kolieska zlepíme náplňou k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Polevu rozpustíme podľa návodu na obal, nalejeme do misky a zamiešame do nej olej. Povrch tortičiek namáčame do polevy, ozdobíme zdobením a necháme stuhnúť.