Preskočiť na obsah

Čokoládovo-banánová torta s parížskym krémom

Čokoládovo-banánová torta
60 minút
8

Týmto úžasným dezertom nadchnete všetkých milovníkov čokolády a banánov. Kombinácia lahodného šľahačkového krému a banánov je naozaj jedinečná. Tu si prídu na svoje nielen všetci maškrtníci závislí na čokoláde. Je to naozaj  vynikajúca torta, za ktorou sa určite len tak zapráši.

Čokoládovo-banánová torta s parížskym krémom – suroviny:

Cesto :

  • 6 vajec, 
  • 150 g práškového cukru  
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • 50 g hrubej múky
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva 
  • 2 banány 

Parížsky krém:

Postup:

Žĺtky oddeľte od bielkov. Vo väčšej nádobe alebo v robote vyšľahajte šesť žĺtkov s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávajte mleté lieskové oriešky (môžete použiť aj vlašské orechy), po častiach preosiatu múku, do ktorej zamiešajte prášok do pečiva a preosiate kakao (aby sa netvorili v ňom hrudky).  Všetko spolu dôkladne do hladka vyšľahajte. Ak nemáte robot, použite na šľahanie elektrický ručný mixér. Zo šiestich bielkov ušľahajte so štipkou soli tuhý sneh a pomaly ho vareškou zamiešajte do žĺtkového základu. Spodok tortovej formy (26 cm)  vyložte papierom na pečenie alebo vymažte tukom a vysypte múkou. Potom cesto na ňu rovnomerne rozotrite a dajte piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Torta je upečená, keď po zapichnutí špáradla do cesta, zostane suché a cesto sa naň nelepí.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová torta s višňami

Čokoládová torta s višňami – suroviny (rozpočet pre 4 osoby, 255 kcal): Cesto: 200 g stredne horkej čokoládovej polevy, 75 g masla, 6 vajec, 200  Čítaj ďaľej

Plnku do tejto torty si pripravte deň vopred. Na parížsky krém na pare  vymiešajte dve (500 ml) smotany na šľahanie s 200 g (2 tabuľky) čokolády na varenie. Čokoládu rozlámte na menšie kúsky a miešajte na horúcej pare dovtedy, kým sa čokoláda spojí so šľahačkou. Čokoláda nesmie vrieť, odstavte ju preto krátko pre zovretím od ohňa. Nechajte ju za izbovej teploty vychladnúť. Potom krátko (asi 3 minúty) prešľahajte a odložte aspoň na osem hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Na druhý deň šľahačkový krém dobre dotuha vyšľahajte. Vznikne pevný šľahačkový parížsky krém, ktorý sa dá ľahko natierať a drží formu. Banány pokrájajte na asi dvojmilimetrové plátky.   

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová torta s jahodami

Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium. Skutočne sviatočná! Čokoládová torta s jahodami – suroviny (rozpočet vystačí asi na 8  Čítaj ďaľej

Upečený vychladnutý tortový korpus rozrežte na dve polovice. Na spodný diel natrite polovicu parížskeho krému, na to rovnomerne poukladajte na kolieska nakrájané banány a na ne rozdeľte druhu polovičku krému. Tortu dajte dobre schladiť do chladničky. Môžete poliať čokoládovou polevou a na vrch posypať na drobno posekanými lieskovými orieškami, plátkami banánov  a dozdobiť  šľahačkou.