Preskočiť na obsah

Dubai chocolate torta

60 minút
12

Luxusný dezert á la Dubai chocolate, ktorý spája bohatú čokoládovú chuť s jemnou pistáciovou náplňou a krémovou textúrou.

Dubajská čokoláda si v súčasnosti získala obrovskú popularitu. Kombinácia chrumkavého kadaifu, lahodného pistáciového krému a nadýchaného korpusu vytvára nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov sladkostí. Doprajte si kúsok tejto orientálnej pochúťky, ktorá vás prenesie do sveta exotických chutí.

  • Celkový čas: asi 120 minút
  • Čas prípravy: asi 90 minút

Suroviny ( rozpočet ma 12 porcií ):

Na cesto:

  • 75 g horkej čokolády
  • 75 g masla
  • 2 vajcia
  • 120 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 50 g hladkej múky
  • na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Potrebujeme: mixér, tortovú formu (ø 22 cm)

Na náplň:

  • 100 g kataifu
  • 20 g masla
  • 125 g sladeného pistáciového krému
  • 2 KL sezamovej pasty
  • • Potrebujeme: teflónovú panvicu
  • Na krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. OetkerDr. Oetker ČR, Dr. Oetker SR
  • 100 g smotanového syra
  • 50 g sladeného pistáciového krému
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker

Potrebujeme: mixér

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • nasekané pistácie
  • 1 KL sladeného pistáciového krému
Dubai chocolate torta

Postup:

Príprava cesta: Na prípravu cesta v kastróliku za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom mixérom do peny. Vmiešame čokoládu s maslom a nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Čas pečenia: asi 30 minút

Po upečení korpus necháme vychladnúť.

Príprava náplne: Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.

Príprava krému: Na prípravu krému mixérom v mise vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. V inej mise mixérom vyšľaháme syr s pistáciovým krémom a stužovačom dohladka. Zľahka vmiešame šľahačku.

Z korpusu odstránime papier na pečenie a položíme ho na podnos. Okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň nanesieme na korpus tak, že necháme 1 cm voľný okraj. Náplň prikryjeme krémom a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Na ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme na tortu. Posypeme pistáciami a dozdobíme pistáciovým krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.