Luxusný dezert á la Dubai chocolate, ktorý spája bohatú čokoládovú chuť s jemnou pistáciovou náplňou a krémovou textúrou.
Dubajská čokoláda si v súčasnosti získala obrovskú popularitu. Kombinácia chrumkavého kadaifu, lahodného pistáciového krému a nadýchaného korpusu vytvára nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov sladkostí. Doprajte si kúsok tejto orientálnej pochúťky, ktorá vás prenesie do sveta exotických chutí.
- Celkový čas: asi 120 minút
- Čas prípravy: asi 90 minút
Suroviny ( rozpočet ma 12 porcií ):
Na cesto:
- 75 g horkej čokolády
- 75 g masla
- 2 vajcia
- 120 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 50 g hladkej múky
- na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér, tortovú formu (ø 22 cm)
Na náplň:
- 100 g kataifu
- 20 g masla
- 125 g sladeného pistáciového krému
- 2 KL sezamovej pasty
- • Potrebujeme: teflónovú panvicu
- Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1 balíček Smeta-fixu Dr. OetkerDr. Oetker ČR, Dr. Oetker SR
- 100 g smotanového syra
- 50 g sladeného pistáciového krému
- 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
- nasekané pistácie
- 1 KL sladeného pistáciového krému
Postup:
Príprava cesta: Na prípravu cesta v kastróliku za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom mixérom do peny. Vmiešame čokoládu s maslom a nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 30 minút
Po upečení korpus necháme vychladnúť.
Príprava náplne: Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Príprava krému: Na prípravu krému mixérom v mise vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. V inej mise mixérom vyšľaháme syr s pistáciovým krémom a stužovačom dohladka. Zľahka vmiešame šľahačku.
Z korpusu odstránime papier na pečenie a položíme ho na podnos. Okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň nanesieme na korpus tak, že necháme 1 cm voľný okraj. Náplň prikryjeme krémom a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme na tortu. Posypeme pistáciami a dozdobíme pistáciovým krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

