Preskočiť na obsah

Dubajské čokoládové tiramisu

40 minút
20

Orientálne ladené tiramisu s chrumkavým kadaifom, pistáciovým krémom a jemným mascarpone – neodolateľná sladká novinka s nádychom luxusu.

Hľadáte netradičný a pritom dokonale lahodný dezert? Dubajské čokoládové tiramisu vás očarí kombináciou chrumkavého kadaifu, pistáciového krému a mascarpone. Elegantná sladkosť s orientálnym nádychom je ideálna na oslavy alebo ako pôsobivý dezert pre hostí.

Suroviny na dubajské čokoládové tiramisu ( vystačí na asi 20 ks )

Na náplň:

  • 200 g kataifu
  • 40 g masla
  • 250 g sladeného pistáciového krému
  • 2 KL sezamovej pasty

Potrebujeme: teflónovú panvicu

  • 100 g detských piškót
  • 100 ml mlieka

Potrebujeme: plech na pečenie s rozmermi 20 × 30 cm

Na krém:

  • 1 balíček Tiramisu krému Dr. Oetker
  • 300 ml studeného mlieka
  • 250 g mascarpone

Potrebujeme: mixér

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy mliečnej Dr. Oetker
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • Nasekané pistácie
Dubajské čokoládové tiramisu

Postup:

Príprava náplne: Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Piškóty postupne namáčame v mlieku a poukladáme ich na dno plechu.

Príprava krému: V mise vyšľaháme zmes s mliekom mixérom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a vyšľaháme dohladka. Približne 1/3 krému nanesieme na piškóty a uhladíme. Na krém rovnomerne rozotrieme náplň a zakryjeme zvyšným krémom. Uložíme približne na hodinu do chladničky.

Ozdobenie: Čokoládovú polevu nasekajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie priveďte v hrnci krátko do varu, odstavte zo sporáka a rozpustite v nej nasekanú čokoládu. Polevu lyžicou rozotrite na vrch tiramisu a posypte pistáciami.

  • Celkový čas: asi 40 minút
  • Čas prípravy: asi 20 minút