Čokoládové muffiny s orientálnym srdcom – plnené chrumkavým kadaifom a pistáciovým krémom, ozdobené polevou a pistáciami pre výnimočný zážitok.
Nadýchané cesto s čokoládou, ukrývajúce pistáciovo-sezamovú náplň s chrumkavým kadaifom, a na povrchu lákavá poleva s pistáciami – dokonalý dezert na oslavy aj všedné dni.
Suroviny na dubajské muffiny (vystačí na 12 porcií):
Na náplň:
- 100 g kadaifu
- 20 g masla
- 100 g sladeného pistáciového krému
- 20 g sezamovej pasty
Potrebujeme: teflónovú panvicu
Na cesto:
- 2 vajcia
- 120 g cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 70 ml oleja
- 200 ml kefírového mlieka
- štipku soli
- 250 g hladkej múky
- 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- ½ KL Sódy bikarbóny Dr. Oetker
- 20 g Holandského kakaa Dr. Oetker
- 1 balíček Čokoládových kúskov Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér, formu na muffiny
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
- nasekané pistácie
Postup:
Príprava náplne: Na prípravu náplne kadaif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme do zlatohneda. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom, kefírovým mliekom a soľou mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame čokoládové kúsky. Asi 2/3 cesta rovnomerne rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných priehlbiniek vo forme. Z náplne odložíme vrchovatú lyžicu bokom a zvyšok rozdelíme do stredu cesta. Prikryjeme zvyšným cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 25 minút
Po upečení necháme muffiny vo forme asi 10 minút vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť.
Na ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a muffiny namočíme. Ozdobíme pistáciami a odloženou náplňou a necháme stuhnúť.
- Celkový čas: asi 60 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút
