Preskočiť na obsah

Jahodové perníkové tortičky

Jahodové perníkové tortičky
55 minút
Energia: 1206 kcal./porcia
12

Atraktívny dezert nielen na Valentína

Na jahodové perníkové tortičky potrebujeme:

Na cesto:

  • 1 balenie Perník Dr. Oetker
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleja
  • Na náplň:
  • 1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 8 čerstvých jahôd

Na poliatie a ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 × 40 cm)
  • formička na vykrajovanie (ø 8 cm)
  • elektrický ručný šľahač
Jahodové perníkové tortičky

Postup:

  1. Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: asi 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: asi 150 °C
  • Plynová rúra: asi 170 °C
  • Doba pečenia: asi 35 Minút
  1. Perník necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne vyšľaháme zmes so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Jahody nakrájame na malé kúsky.
  3. Z upečeného a vychladnutého perníka vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie 12 rovnakých koliesok. Vždy 3 kolieska zlepíme náplňou a každú vrstvu posypeme nakrájanými jahodami. Zvyškom náplne potrieme povrch a strany tortičiek a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, povrch tortičiek polejeme a polevu necháme stekať po stranách. Vo zvyšnej poleve namočíme polovicu jahôd a tortičky dozdobíme. Necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty:

TIP:

Tortičky si môžete pripraviť aj malinové s Malinovou náplňou Dr. Oetker a čerstvými malinami.

 na porciu / kusna 100 g / ml
Energia5049 kJ / 1206 kcal 1034 kJ / 247 kcal
Tuky 92,93 g 19,04 g
Sacharidy 78,53 g 16,09 g
Bielkoviny 9,31 g 1,91 g

Zdroj: Oetker