Preskočiť na obsah

Jesenné gaštanové brownies v teplovzdušnej fritéze

100 minút
10

Vláčne a bohaté gaštanové brownies s Premium pudingom Pumpkin Spice, prevoňané jeseňou. Skvelá kombinácia čokolády a gaštanov pripravená netradične – v teplovzdušnej fritéze.

Suroviny na gaštanové brownies (vystačí na 10 porcií):

Na cesto:

  • 150 g masla
  • 160 g horkej čokolády
  • 200 g gaštanového pyré
  • 120 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • štipku soli
  • 1 balíček Premium pudingu Pumpkin Spice Dr. Oetker
  • 1 PL Prírodného kakaa Dr. Oetker
  • 20 g mrazených odkôstkovaných višní

Potrebujeme:  tortovú formu (ø 22 cm), teplovzdušnú fritézu

Na ozdobenie:

  • 2 KL Prírodného kakaa
Jesenné gaštanové brownies

Postup:

Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Vyberieme z vodného kúpeľa. Pridáme pyré, cukor, vajcia, soľ a pudingový prášok zmiešaný s kakaom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme višne a jemne zatlačíme do cesta.  Vložíme do predhriatej fritézy a pečieme.

  • Teplovzdušná fritéza: 180 °C
  • Čas pečenia: asi 45 minút

Po upečení necháme vo forme vychladnúť.

Na ozdobenie: Pred podávaním poprášime kakaom. 

Tip: Podávame so zmrzlinou.

  • Celkový čas: asi 100 minút
  • Čas prípravy: asi 50 minút