Preskočiť na obsah

Krémové venčeky s krokantom

15 minút
4

Chrumkavé sušienky vďaka lieskovoorieškovému krokantu s lahodným vanilkovo-maslovým krémom a malinovým džemom.

Krémové venčeky s krokantom patria medzi tie zákusky, ktoré si získajú každého – či už milovníkov tradičných dezertov, alebo tých, ktorí hľadajú niečo jemné, chrumkavé a zároveň krémové. Kombinácia odpaľovaného cesta, ľahkého vanilkového krému a orieškového krokantu je nadčasovou klasikou, ktorá okamžite vyvolá spomienky na rodinné oslavy aj sviatočné popoludnia.

Venčeky sú na pohľad elegantné, no zároveň veľmi praktické – dajú sa pripravovať v rôznych veľkostiach, plniť rôznymi krémami a ich chrumkavý povrch v spojení so sladkým krémom vytvára dokonalú harmóniu chutí. Krokant dodáva dezertu ten správny kontrast – jemnú orieškovú chrumkavosť, ktorá z venčekov robí skutočný zážitok.

Ak hľadáte zákusok, ktorý pôsobí luxusne, chutí výnimočne a hodí sa na slávnostné príležitosti, krémové venčeky s krokantom sú tou správnou voľbou.

Suroviny (vystačí na: asi 25 zlepených kusov) :

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • štipku Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 80 g práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1 vajce

Potrebujeme: váľok, formičku na vykrajovanie v tvare kvietka (ø 5 cm), formičku na vykrajovanie (ø 1 cm), plech na pečenie

Na potretie a posypanie:

  • 2 PL mlieka
  • 50 g Lieskovoorieškového krokantu Dr. Oetker

Na náplň:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 100 g malinového džemu

Potrebujeme: mixér,cukrárske vrecko s malou hladkou špičkou

Postup:

Príprava cesta: Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 3 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme kvietky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Z polovice kvietkov povykrajujeme stredy, povrch potrieme mliekom a posypeme krokantom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Čas pečenia: asi 10 minút (jeden plech)
  • Celkový čas: asi 100 minút
  • Čas prípravy: asi 20 minút

Po upečení necháme vychladnúť.

Príprava náplne: Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom a pastou mixérom dohladka. Naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na vonkajšiu stranu nevykrojených kvietkov. Do stredu malou lyžičkou nanesieme džem a priklopíme kvietkami s krokantom. Odložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.

TIP: V dobre uzatvárateľných dózach sa dajú skladovať asi 1 týždeň.