Objavte kúzlo sviatočného maškrtenia s našimi čokoládovými pralinkami, ktoré sú hodvábne jemné, s kvapkou írskeho likéru, obalené v chrumkavom Lieskovoorieškovom krokante alebo prírodnom kakau. Ideálne ako luxusný darček alebo sladká bodka napr. po štedrej večeri.
Suroviny na krokantové čokoládové pralinky (vystačí na: asi 30 kusov):
Na hmotu:
- 200 g horkej čokolády
- 50 g masla
- 2 balíčky Vanilkového cukru
- 6 PL írskeho smotanového likéru
Potrebujeme: 30 malých košíčkov
Na obalenie:
- 1 balenie Lieskovoorieškového krokantu
- Prírodné kakao
Postup:
Príprava hmoty: Na prípravu v kastróliku vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s maslom a vanilkovými cukrami. Pridáme likér a premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom z hmoty vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov. Polovicu obalíme v krokante a druhú polovicu v kakau. Vložíme do košíčkov a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Celkový čas: asi 40 minút
- Čas prípravy: asi 20 minút
TIP: Skladujeme v chlade.

