Preskočiť na obsah

Krokantové čokoládové pralinky

40 minút

Objavte kúzlo sviatočného maškrtenia s našimi čokoládovými pralinkami, ktoré sú hodvábne jemné, s kvapkou írskeho likéru, obalené v chrumkavom Lieskovoorieškovom krokante alebo prírodnom kakau. Ideálne ako luxusný darček alebo sladká bodka napr. po štedrej večeri.

Suroviny na krokantové čokoládové pralinky (vystačí na: asi 30 kusov):

Na hmotu:

  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  • 2 balíčky Vanilkového cukru
  • 6 PL írskeho smotanového likéru

Potrebujeme: 30 malých košíčkov

Na obalenie:

  • 1 balenie Lieskovoorieškového krokantu
  • Prírodné kakao
Krokantové čokoládové pralinky

Postup:

Príprava hmoty: Na prípravu v kastróliku vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s maslom a vanilkovými cukrami. Pridáme likér a premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom z hmoty vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov. Polovicu obalíme v krokante a druhú polovicu v kakau. Vložíme do košíčkov a odložíme do chladničky stuhnúť.

  • Celkový čas: asi 40 minút
  • Čas prípravy: asi 20 minút

TIP: Skladujeme v chlade.