Preskočiť na obsah

Nepečená smotanová torta Black & White

Nepečená smotanová torta
30 minút
Energia: 275 kcal./100g.
12

Originálna torta na slávnostný stôl

Nepečená smotanová torta Black & White – suroviny ( rozpočet vystačí na asi 12 porcií) :

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
  • 450 g kyslej smotany
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru

Na polevu:

  • 5 zarovnaných PL Čierneho kakaa
  • 5 zarovnaných KL cukru
  • 1 balíček Želatíny na stuženie krémov Dr. Oetker
  • 5 PL mlieka
  • 250 ml vody

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • tortovú formu (Ø 23 cm)
Nepečená smotanová torta

Postup:

  1. Na prípravu torty v kastróliku zohrejeme mlieko so želatínou. Mlieko sa nesmie variť. Odstavíme, vymiešame do rozpustenia želatíny a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme kyslú smotanu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Opatrne vmiešame mlieko so želatínou a vymiešame metličkou dohladka. Zmes nalejeme do olejom vymastenej tortovej formy a uhladíme. Povrch prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.
  2. Na prípravu polevy zmiešame v kastróliku kakao, cukor, želatínu, mlieko a vodu a vymiešame dohladka. Postavíme na mierny oheň a zohrejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu chladnúť. Potom nalejeme na povrch stuhnutej torty.
  3. Tortu necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

Hrnčekový recept na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru Suroviny na koláč – nepečená smotanovo ovocná torta bez múky: Korpus: 1 šálka mandlí ( môžeme  Čítaj ďaľej

TIP: Podávame za studena. Môžeme ozdobiť ovocím, domácou šľahačkou alebo bielkami vyšľahanými s cukrom.

Čas prípravy: asi 30 minút