Preskočiť na obsah

Pistáciové hviezdičky

50 minút

Krehké hviezdičky s lahodnou chuťou sekaných pistácií, ktoré okúzlia neodolateľnou chuťou a vôňou. Ideálne na slávnostné chvíle, vianočný stôl aj ako milý jedlý darček. Jednoduchý recept, ale luxusný výsledok!

Suroviny na pistáciové hviezdičky(vystačí na asi 50 kusov):

Na cesto:

  • 220 g hladkej múky
  • 70 g najemno mletých vylúpaných nesolených pistácií
  • 70 g práškového cukru
  • 140 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar

Potrebujeme: potravinársku fóliu,formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (ø 6 cm)

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 1 balíček Pistácií sekaných
Pistáciové hviezdičky

Postup:

Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pistáciami a cukrom. Pridáme maslo, žĺtok a extrakt a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 4 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme hviezdičky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Čas pečenia: asi 10 minút
  • Celkový čas: asi 50 minút

Po upečení necháme vychladnúť.

Ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou hviezdičky. Ihneď posypeme pistáciami a necháme stuhnúť.