Krémový cheesecake s neodolateľnou vôňou pumpkin spice. Jesenný dezert, ktorý si zamiluješ na prvé sústo.
Suroviny na pumpkin spice cheesecake (vystačí na asi 12 porcií):
Na náplň:
- 1 balíček Premium pudingu Pumpkin Spice Dr. Oetker
- 300 ml mlieka
- 60 g cukru
- 500 g mascarpone
- 200 g smotanového syra
- 60 g práškového cukru
- 100 g rozpustenej bielej čokolády
Potrebujeme: mixér
Na korpus:
- 100 g maslových sušienok
- 1 PL Prírodného kakaa Dr. Oetker
- 200 g gaštanového pyré
- 50 g rozpusteného masla
Potrebujeme: tortovú formu (ø 24 cm)
Na ozdobenie:
- Čokoládové kúsky Dr. Oetker
- 1 tyčinka Ľadové gaštany
Postup:
Príprava náplne: Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru podľa návodu hustý puding. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Príprava korpusu: Na prípravu korpusu v mise zmiešame rozdrvené sušienky s kakaom. Pridáme pyré a maslo a prepracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu
Vychladnutý puding v mise vyšľaháme mixérom. Po lyžiciach postupne zašľahávame mascarpone, syr a cukor. Nakoniec pridáme čokoládu a vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny stuhnúť.
Pred podávaním ozdobíme čokoládovými kúskami a nastrúhanou tyčinkou.
- Celkový čas: asi 160 minút
- Čas prípravy: asi 100 minút

