Preskočiť na obsah

Smotanové šamrole

Smotanové šamrole
60 minút
4

Potrebujete len kovové trubičky na stáčanie rúrky. Vďaka smotane je cesto krásne vláčne. Smotanové šamrole vôbec nie je také zložité upiecť, ako by sa zdalo…

Suroviny na Smotanové šamrole:

Na krém:

  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku
  • 250 g maslo
  • 120 g práškového cukru
  • 0,5 balíček vanilínového cukru
  • 1 žĺtok

Postup:

Z prísad vypracujte vláčne cesto a nechajte ho hodinu odpočinúť v chlade.

Rúru predhrejte na 200 stupňov, teplovzdušnú na 180 stupňov.

Nalejte do kastrólika mlieko a podľa návodu na obale v ňom uvarte puding. Až vychladne na izbovú teplotu, všlahajte doň maslo, oba druhy cukru aj žĺtok. Nechajte vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Poetické šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou

Suroviny na šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou: 1 balenie lístkového cesta1 vajce na potieranie250 g krémového nízkotučného tvarohu5 PL bieleho jogurtu1 PL olivového oleja1 ČL medovej  Čítaj ďaľej

Posypte pracovnú plochu múkou, cesto rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky s rozmermi asi 1 x 16 cm. Natočte ich na kovové trubičky, potrite vajíčkom a upečte dozlatista. Trvá to tak štvrť hodiny.

Krém dajte do cukrárskeho vrecka alebo silnejšieho plastového vrecka s odstrihnutým rohom.

Vychladnuté smotanové šamrole stiahnite z trubičiek a naplňte krémom. (Môžete ich tiež uložiť na chladné miesto a plniť až pred podávaním.)