Preskočiť na obsah

Sušienkový cheesecake s brusnicami

120 minút
12

Ak milujete spojenie karamelu, tvarohu a ovocia, tento cheesecake si vás získa už po prvom súste. Jemná krémová náplň s karamelovou nátierkou Speculoos, chrumkavý sušienkový základ a svieže brusnice vytvárajú dezert, ktorý je ideálny na jesenné popoludnie či sviatočné posedenie.

Suroviny na sušienkový cheesecake s brusnicami (vystačí na 12 porcií):

Na korpus:

  • 200 g karamelových sušienok
  • 80 g rozpusteného masla

Potrebujeme: tortovú formu (ø 24 cm)

Na náplň:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 180 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 PL Zlatého klasu Originál Dr. Oetker
  • 1 PL hnedého cukru
  • 2 PL rozpustenej nátierky zo sušienok (Speculoos Lotus)

Potrebujeme: mixér

Na polevu a ozdobenie:

  • 4 PL rozpustenej nátierky zo sušienok (Speculoos Lotus)
  • 10 karamelových sušienok
  • 80 g čerstvých brusníc

Postup:

Príprava korpusu: Na prípravu korpusu sušienky rozdrvíme a vložíme do misy. Zalejeme maslom a prepracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Čas pečenia: asi 10 minút

Po upečení necháme mierne vychladnúť.

Príprava náplne: Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou, vajcom, pudingovým práškom, cukrom a nátierkou mixérom dohladka. Nanesieme na korpus a uhladíme. Teplotu v rúre po 10 minútach pečenia znížime a ešte asi hodinu dopečieme.

  • Elektrická rúra: 150 °C/120 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C/100 °C
  • Čas pečenia: asi 10 minút/asi 60 minút

Upečený cheesecake vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť.

Na polevu a ozdobenie: Nátierku rozotrieme na vychladnutý cheesecake a ozdobíme sušienkami a brusnicami. Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.

Tip: Brusnice môžeme nahradiť červenými ríbezľami.

  • Celkový čas: asi 120 minút
  • Čas prípravy: asi 90 minút