Preskočiť na obsah

Vanilková torta s jahodami a mascarpone

90 minút
8

Vanilková torta s jahodami a mascarpone je skvelý recept, ktorý stojí za to vyskúšať! Svetlý korpus s lahodným mascarpone krémom a jahodami.

Suroviny:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok
  • 300 g hladkej múky
  • 1 dl rastlinného oleja
  • šťavu a kôru z 1 citróna
  • 200 g bieleho jogurtu

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 130 g práškového cukru
  • šťavu a kôru z 1 citróna
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 1 stužovač šľahačky
  • 250 g čerstvých jahôd
  • jahodový džem

Postup:

  1. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme olej, jogurt, kôru a šťavu z citróna. Postupne pridáme múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a opatrne ich primiešame do cesta.
  2. Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 175 °C približne 40 – 60 minút. Po 40 minútach skontrolujeme špáradlom, v prípade potreby prikryjeme alobalom. Ak je špáradlo po pichnutí suché, korpus je hotový.
  3. Vo veľkej mise zmiešame mixérom mascarpone, šľahačku, cukor a stužovač. Dochutíme citrónom a vanilkou.
  4. Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Každú časť potrieme džemom, krémom a pridáme na plátky nakrájané jahody. Približne polovicu krému si necháme na vrch a okraje torty. Tortu ozdobíme jahodami.
  5. Vanilková torta s jahodami a mascarpone je hotová, môžeme ju podávať.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová torta

Jahodové osvieženie – Jahodová torta

Jahodové osvieženie – Jahodová torta – suroviny: 100 g Hery, 125 g hnedého cukru, 120 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 polievková  Čítaj ďaľej