Preskočiť na obsah

Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia

Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia
40 minút
Energia: 176 kcal./porcia
12

Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia vyzerá krásne a chutí úžasne!

Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia – suroviny (vystačí na asi 12 porcií):

Na korpus:

  • 200 g cukrárskych piškót 
  • 120 g detských piškót
  • 3 PL mandľového likéru

Na náplň:

  • 1 balíček Želatíny v plátkoch
  • 3 PL vody
  • 2 balíčky Premium Zlatého klasu
  • 700 ml mlieka
  •  balíček Vanilkového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 500 g drobného čerstvého ovocia (maliny, černice, čučoriedky, jahody)

Na ozdobenie:

  • farebná stužka
  • 300 g drobného ovocia na ozdobenie

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (ø 20 cm)
Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia

Postup:

Po celom vnútornom okraji naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová minicharlotta s tvarohom

Jahodová minicharlotta s tvarohom

Suroviny na jahodovú minicharlottu s tvarohom ( rozpočet na 6 porcií ): 120 g podlhovastých piškót, 300 g jahôd, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g  Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia.  Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečený tvarohový rez s malinami

Nepečený tvarohový rez s malinami

Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami: 500 g masla300 g práškového cukru500 g roztierateľného tučného tvarohu500 g hrudkovitého tvarohu36 kakaových sušienok (cca 205 g)200 g  Čítaj ďaľej

Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami. Charlotta je hotová.

  • Čas prípravy: asi 40 minút