Preskočiť na obsah

Vianočné ozdoby

Vianočné ozdoby
60 minút
Energia: 324 kcal./porcia
20

Vianočné ozdoby: jedlá dekorácia alebo tiež ako jedlý vianočný darček. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú!

Suroviny na vianočné ozdoby (vystačí na: asi 20 kusov):

Na cesto:

  • 1 balenie Perník Dr. Oetker
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleja
  • 150 g smotanovej nátierky bez príchute

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 2 balíčky Polevy svetlej Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú žltú Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú zelenú Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú červenú Dr. Oetker
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
  • Fondán bielu poťahovaciu hmotu Dr. Oetker  

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 × 40 cm)
  • vykrajovacie formičky s vianočnými motívmi

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s vodou a olejom. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra:   stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 25 minút
  • Čas pečenia: asi 35 minút

Mohlo by vás zaujímať

Plnené orechy

Vianočné plnené orechy

Suroviny na vianočné plnené orechy: 250 g masla, 130 g práškového, cukru, 250 g hladkej múky, 130 g mletých orechov, 160 g práškového cukru, 160  Čítaj ďaľej
  1. Perník necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme smotanovú nátierku a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme asi 20 guľatých ozdôb, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
  2. Polevy rozpustíme podľa návodu na obale. Ozdoby polejeme, ihneď ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť.
  3. Fondán rozvaľkáme, vykrájame dekorácie a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Nakoniec vytvarujeme z fondánu zafarbeného žltou farbou konce ozdôb so závesným uškom.