Preskočiť na obsah

Dubajské čokoládové lievančeky

60 minút
5

Nadýchané kakaové lievance s chrumkavou pistáciovou náplňou, tmavou polevou a posypané pistáciami.

Ak milujete spojenie chrumkavého kadaifu, jemného pistáciového krému a bohatej kakaovej chuti, tento recept si zamilujete. Nadýchané lievance plnené lahodnou náplňou a ozdobené čokoládovou polevou sú ideálne na víkendové maškrtenie aj ako štýlový dezert.

Suroviny (cystačí na asi 5 porcií):

Na náplň:

  • 100 g kataifu
  • 20 g masla
  • 100 g sladeného pistáciového krému
  • 2 KL sezamovej pasty

Potrebujeme: teflónovú panvicu

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 30 g cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 200 ml mlieka
  • štipku soli
  • 200 g hladkej múky
  • 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 25 g Holandského kakaa Dr. Oetker

Potrebujeme: mixér, panvicu na lievance

Na polevu a ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 1 PL sladeného pistáciového krému
  • nasekané pistácie

Postup:

Príprava náplne: Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme do zlatohneda. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.

Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom, mliekom a soľou mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame dohladka. Panvicu na lievance potrieme olejem a smažíme na nej lievančeky z oboch strán. Necháme vychladnúť a potom 3 lievančeky zlepíme k sebe náplňou.

Na ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Lievančeky polejeme polevou a pistáciovým krémom. Ozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť

  • Celkový čas: asi 60 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút