Preskočiť na obsah

Pistáciovo-černicové pusinky

150 minút
12

Ľahké a nadýchané pusinky zo 100 % vaječných bielkov sú pre dokonalú chuť doplnené chrumkavými sekanými pistáciami a pikantnou černicovou šťavou. 

Suroviny na pistáciovo-černicové pusinky (vystačí na asi 12 porcií):

Na šťavu:

  • 150 g černíc
  • 60 g práškového cukru

Na pusinky:

  • 1 balíček 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 250 g cukru
  • 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Potrebujeme: mixér

Na posypanie:

  • 1 balíček Pistácií sekaných Dr. Oetker

 Potrebujeme: mixér

Postup:

Príprava šťavy: Černice umyjeme a roztlačíme. Prepasírujeme cez sitko a osladíme cukrom.

Príprava pusiniek: V mise vyšľaháme bielky s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame extrakt a 1 PL černicovej šťavy. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pomocou dvoch lyžíc vytvoríme pusinky. Povrch posypeme pistáciami. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

  • Elektrická rúra: 110 °C
  • Teplovzdušná rúra: 90 °C
  • Čas sušenia: asi 90 minút + 30 minút

Pusinky vyberieme z rúry, pokvapkáme černicovou šťavou a ešte 30 minút pri rovnakej teplote sušíme v rúre. Dozdobíme zvyšnou šťavou a pistáciami, prípadne čerstvými černicami.

  • Celkový čas: asi 150 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút