Suroviny na bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom:
- 6 batatov
- 80 g pekanových orechov
- 60 g jemných ovsených vločiek
- 60 g mletých mandlí
- štipka soli
- ½ lyžičky mletej škorice
- 50 ml javorového sirupu (+ na servírovanie)
- 1 mangový sorbet(500 ml)
Potrebujeme:
- alobal
- gril s pokrievkou
- grilovaciu tácku
- grilovacie kliešte
- naberačku na zmrzlinu
Postup:
Bataty v šupke dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a zabalíme do alobalu. Grilujeme v zatvorenom grile približne hodinu do mäkka.
Tip: Bataty môžeme pripraviť aj v pahrebe.
V miske zmiešame nahrubo nasekané pekanové orechy, ovsené vločky, mleté mandle, štipku soli a škoricu. Zalejeme sirupom a premiešame. Mrveničku nasypeme do grilovacej tácky a grilujeme približne 10 minút dozlatista.
Tip: Ak sa mrvenička pečie príliš rýchlo, môžeme ju počas grilovania premiešať.
Servírovanie
Ugrilované mierne vychladnuté bataty pozdĺžne narežeme do tvaru loďky. Opatrne ich roztvoríme a dužinu roztlačíme vidličkou. Do vnútra nasypeme pekanovú posýpku, pridáme kopček mangového sorbetu a opäť posypeme. Na záver podľa chuti prelejeme javorovým sirupom.