Preskočiť na obsah

Bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom

Bataty plnené pekanovými orechmi
45 minút
6

Suroviny na bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom:

  • 6 batatov
  • 80 g pekanových orechov
  • 60 g jemných ovsených vločiek
  • 60 g mletých mandlí
  • štipka soli
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 50 ml javorového sirupu (+ na servírovanie)
  • 1 mangový sorbet(500 ml)

Potrebujeme:

  • alobal
  • gril s pokrievkou
  • grilovaciu tácku
  • grilovacie kliešte
  • naberačku na zmrzlinu

Postup:

Bataty v šupke dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a zabalíme do alobalu. Grilujeme v zatvorenom grile približne hodinu do mäkka.

Tip: Bataty môžeme pripraviť aj v pahrebe.

V miske zmiešame nahrubo nasekané pekanové orechy, ovsené vločky, mleté mandle, štipku soli a škoricu. Zalejeme sirupom a premiešame. Mrveničku nasypeme do grilovacej tácky a grilujeme približne 10 minút dozlatista.

Tip: Ak sa mrvenička pečie príliš rýchlo, môžeme ju počas grilovania premiešať.

Servírovanie

Ugrilované mierne vychladnuté bataty pozdĺžne narežeme do tvaru loďky. Opatrne ich roztvoríme a dužinu roztlačíme vidličkou. Do vnútra nasypeme pekanovú posýpku, pridáme kopček mangového sorbetu a opäť posypeme. Na záver podľa chuti prelejeme javorovým sirupom.