Preskočiť na obsah

BB šuhajdy

BB šuhajdy
100 minút
Energia: 46 kcal./porcia
80

Tradičné šuhajdy z BB pudingu s krásnym hladkým a lesklým povrchom budú chutiť všetkým!

Suroviny na BB šuhajdy (vystačí na ca 80 ks):

Na čokoládovú zmes:

  • 2 zarovnané PL práškový cukor
  • 2 zarovnané PL Holandské kakao
  • 1 balíček Poleva tmavá

Na náplň:

  • 100 ml mlieko
  • 150 g mleté orechy
  • 4 ks rozdrvené maslové sušienky
  • 200 g práškový cukor
  • 1 PL rum

Na ozdobenie:

  • 50 g vlašské orechy
  • 80 g Zdobenie pestré

Okrem toho potrebujeme:

  • papierové košíčky Ø 4 cm

Postup:

  1. Na prípravu čokoládovej zmesi v miske nad parou rozpustíme stužený tuk (Cera). Postupne doň pridávame BB puding, práškový cukor, kakao, a rozmiešame metličkou. Polevu pripravíme podľa návodu na zadnej strane obalu, pridáme do zmesi a dôkladne premiešame.
  2. Košíčky rozložíme na podnose a do každého nalejeme cca 1 KL čokoládovej zmesi a odložíme do chladničky asi na 15 minút stuhnúť. Zvyšnú čokoládovú zmes ohrievame nad parou, aby nám nestuhla.
  3. Na náplň privedieme mlieko do varu a odstavíme. Do horúceho mlieka pridáme orechy, rozdrvené sušienky, práškový cukor a rum. Rozmiešame na hladkú zmes a necháme schladnúť.
  4. Do každého košíčka dáme 1 KL orechovej náplne a zarovnáme.
  5. Zvyšnú čokoládovú zmes premiešame (v prípade potreby zahrejeme opäť nad parou) a lyžičkou dávkujeme na orechovú zmes tak, aby ju zakryla a vytvorila hladký povrch.
  6. Šuhajdy ozdobíme kúskami vlašských orechov a zdobením a necháme stuhnúť v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Šuhajdy s opitým karamelom alebo s kokosom

Suroviny na šuhajdy s opitým karamelom alebo s kokosom (rozpočet na cca 25 ks): 200 g mliečnej čokolády200 g horkej čokolády140 g masla150 g kryštálového cukru2  Čítaj ďaľej
  • Čas prípravy: asi 60 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 100 minút

Mohlo by vás zaujímať

Čierny princ

Čierny princ

Čierny princ je sladká nepečená pochúťka s nadýchanou snehovou penou. Pena je krémovo ľahká, ale vďaka želatíne výborne drží tvar. Čierny princ – suroviny (vystačí na:  Čítaj ďaľej

TIP1: Na dávkovanie čokoládovej zmesi aj orechovej náplne môžeme použiť cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Dávkovanie tak bude čistejšie a presnejšie.

TIP2: Maslové keksíky môžeme nahradiť detskými piškótami.