Preskočiť na obsah

Dvojfarebná BB torta

Dvojfarebná BB torta
40 minút
Energia: 412 kcal./porcia
12

Bezgluténová dvojfarebná BB torta na sviatočný stôl

Dvojfarebná BB tortasuroviny (vystačí na 12 porcií):

Na cesto:

  • 6 bielkov
  • 150 g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 90 g bezlepkovej múky
  • 1 balíček Zlatého klasu Originál (40 g)
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 balíček BB Pudingu kakaového bezgluténového
  • 1 balíček Premium Pudingu Horká Čokoláda
  • 250 ml mlieka (2x)
  • 2 PL cukru (2x)
  • 100 g zmäknutého masla (2x)
  • 150 g práškového cukru (2x)
  • 200 g višňového džemu

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy mliečnej
  • sendvičové keksíky s náplňou
  • čerstvé ovocie

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 24 cm)
  • elektrický ručný šľahač 

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a cukru tuhý sneh. Pridáme žĺtky  a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a opatrne zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: 180 °C
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Doba pečenia: asi 50 minút

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho jedenkrát pozdĺžne prekrojíme.

Mohlo by vás zaujímať

Karamelová torta s banánmi a arašidmi

Chutná torta plná intenzívneho karamelového krému s mascarpone je vhodná aj ako narodeninová torta. Torta je pomerne náročná na prípravu najmä kvôli príprave piškótového cesta. Hotová  Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne uvaríme pudingové prášky s mliekom a cukrom každý zvlášť podľa návodu na obale, ale každý iba s 250 ml mlieka a 2 PL cukru. Pudingy odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. 190 g masla vyšľaháme so 150 g práškového cukru dohladka a postupne pridávame vychladnutý BB puding. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhý vychladnutý puding.

Spodnú časť korpusu potrieme džemom a potrieme polovicou jedného krému. Na krém navrstvíme polovicu druhého krému a uhladíme. Povrch a strany torty potrieme zvyšnými krémami a uložíme do chladničky stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Malinový cheesecake s mangom

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou: Korpus: 100 g maslových sušienok40 g strúhaného kokosu40 g masla Krém: 180 g bielej čokolády250 g  Čítaj ďaľej

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch torty polejeme a necháme po stranách polevu stiecť. Dozdobíme striedaním keksíkov a ovocia.