Preskočiť na obsah

Čokoládová Pavlova s jahodami

Čokoládová Pavlova s jahodami
150 minút
12

Čokoládová Pavlova s jahodamisuroviny ( počet porcií: 12 ):

Pavlova

  • 100 g horkej čokolády (74 % kakaa)
  • 180 g bielkov (z cca 6 vajec)
  • 300 g kryštálového cukru
  • 20 g Zlatého klasu
  • 15 ml citrónovej šťavy alebo vínneho octu

Krém

  • 500 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 250 g mascarpone

Zdobenie

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 100 g horkej čokolády (74 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • čerstvá mäta

Potrebujeme: misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom metlička, silikónovú stierku, papier na pečenie, veľký plech, špajdľu

Postup:

Pavlova: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote na stredných otáčkach šľaháme bielky. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do hustej lesklej peny približne 7 minút. Potom zašľaháme aj Zlatý klas a citrónovú šťavu.

Tip: Okraje papiera na pečenie pomocou malého množstva snehu prilepíme na plech.

Mohlo by vás zaujímať

Malinová Pavlova

Malinová Pavlova

Klasická obľúbená Malinová Pavlova alebo inými slovami „bezé“ s ľahkou malinovou smotanovou náplňou a sezónnym ovocím. Suroviny na dezert – Malinová Pavlova (vystačí na 8 –  Čítaj ďaľej

Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru kruhu. Polejeme roztopenou čokoládou a pomocou špajdle opatrne premiešame, aby sme vytvorili tzv. mramorovanie. Pavlovu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu stiahneme na 110 °C a sušíme približne 1 hodinu a 45 minút.

Tip: Rúru počas pečenia neotvárame. Po upečení ju vypneme a v zatvorenej rúre necháme tortu chladnúť asi 1 hodinu. 

Krém: Tesne pred servírovaním smotanu na šľahanie spolu s mascarpone vyšľaháme dotuha a nanesieme na vychladnutý korpus.

Mohlo by vás zaujímať

Dvojfarebná BB torta

Dvojfarebná BB torta

Bezgluténová dvojfarebná BB torta na sviatočný stôl Dvojfarebná BB torta – suroviny (vystačí na 12 porcií): Na cesto: 6 bielkov150 g cukru6 žĺtkov90 g bezlepkovej  Čítaj ďaľej

Zdobenie: Umyté a osušené jahody v celosti alebo prekrojené na polovicu uložíme na krém. Nasekanú čokoládu zalejeme smotanou, roztopíme vo vodnom kúpeli a rozmiešame dohladka. Polevou prelejeme tortu a dozdobíme lístkami mäty.