Preskočiť na obsah

Čokoládová pena

Čokoládová pena
15 minút
Energia: 1551 kcal./100g.
4

Nadýchaná čokoládová pena sa len rozplýva na jazyku … Francúzi by určite nezabudli podávať k nej pomarančový likér alebo dezertné víno.

Suroviny:

  • 200 g čokolády s vysokým obsahom kakaovej hmoty (86%)
  • 2 PL brandy
  • 3 vaječné bielky
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 ml smotany

Postup:

Nastrúhajte 50 g čokolády a dajte bokom. Zvyšok rozlámeme na zhruba rovnako veľké kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Primiešajte brandy.

Vo veľkej mise vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Pridajte polovicu cukru a znovu šľahajte, potom prisypte zvyšný cukor a vyšľahajte sneh, až je lesklý. V inej mise ušľahajte smotanu.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchle jablkové šišky s chuťou brandy

Fašiangy sú opäť tu! Pripravte si rýchle jablkové šišky s chuťou brandy. Suroviny na rýchle jablkové šišky s chuťou brandy (rozpočet asi na cca 15 ks): Postup:  Čítaj ďaľej

K čokoláde vmiešajte dve lyžice snehu, aby konzistencia trochu povolila. Potom zmes prelejte do misy so snehom a opatrne premiešajte. Zľahka vmiešajte tiež šľahačku a dve tretiny nastrúhanej čokolády.

Rozdeľte do šálok a dajte aspoň na dve hodiny do chladničky. Ozdobte zvyšnou čokoládou. Čokoládová pena je hotová.

Nutričné ​​hodnoty (celý recept)

  • energia 1551 kcal
  • bielkoviny 22 g
  • cukor 149 g
  • tuky 65 g
  • vláknina 2 g

Uvedené kalorické hodnoty pokrmov sú iba orientačné a vychádzajú z priemerných hodnôt jednotlivých surovín.

Mohlo by vás zaujímať

Tiramisu

Zmrzlinové Tiramisu

Suroviny na zmrzlinové Tiramisu: 1000 g zmrzliny s chuťou tiramisu, 34 ks cukrárskych piškót na tiramisu, 250 ml silnej kávy, 3 lyžice amareta, 1 lyžica  Čítaj ďaľej