Preskočiť na obsah

Čokoládové cheesecake vajíčko

Čokoládové cheesecake vajíčko
120 minút
8

Prekvapiť rodinu či šibačov na Veľkú noc je vždy veľmi príjemné. Ponúknite teda netradičnú pochúťku: Čokoládové cheesecake vajíčko!

Potrebujeme:

  • veľký plech,
  • papier na pečenie,
  • silikónovú formu na vajíčka,
  • silikónový štetec,
  • metličku,
  • potravinovú fóliu,
  • elektrický šľahač alebo mixér

Suroviny na čokoládové cheesecake vajíčko:

Hniezda:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g slaných tyčiniek

Vajíčka:

Pomarančový puding:

  • 220 ml čerstvého pomarančového džúsu
  • kôra z 1 pomaranča
  • 2 žĺtky
  • 20 g práškového cukru
  • 30 g Zlatého klasu
  • 30 ml vody
  • 30 g masla

Sušienkový základ:

  • 60 g maslových sušienok
  • 60 g ovsených sušienok
  • 40 g zmäknutého masla

Krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g nátierky z čerstvého syra
  • 1 vanilkový struk
  • 100 g bielej čokolády

Postup:

Hniezda:

  1. Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Slané tyčinky nalámeme na kúsky. Zmiešame ich s roztopenou čokoládou a na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvarujeme hniezda. Necháme zatuhnúť pri izbovej teplote.

Tip:

Čokoládu rozpustíme do polovice, potom stiahneme z pary a zvyšnú čokoládu rozpustíme silným miešaním.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová pena

Čokoládová pena

Nadýchaná čokoládová pena sa len rozplýva na jazyku … Francúzi by určite nezabudli podávať k nej pomarančový likér alebo dezertné víno. Suroviny: 200 g čokolády  Čítaj ďaľej

Vajíčka:

  1. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli rovnakým spôsobom, akým sme rozpustili mliečnu čokoládu. Rozpustenou čokoládou natrieme pomocou štetca silikónové formy na vajíčka v 2 vrstvách. Každú vrstvu necháme stuhnúť.

Tip:

Dávame pozor, aby všetky nástroje pri práci s čokoládou boli suché, aj kvapka vody by zapríčinila, že sa čokoláda zrazí.

Pomarančový puding:

  1. Džús s kôrou ohrejeme v hrnci. V miske metličkou dohladka vymiešame žĺtky s cukrom, škrobom a vodou. Keď džús skoro vrie, prilejeme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  2. Odstavíme z ohňa, primiešame maslo a prelejeme do misky. Prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kožka, a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozmiešame dohladka a prenesieme do cukrárskeho vrecka.

Mohlo by vás zaujímať

Dvojfarebný cheesecake s banánom

Dvojfarebný cheesecake s banánom

Dvojfarebný cheesecake s banánom je rýchly múčnik s keksíkovým korpusom a krémom s prírodnou vanilkou. Suroviny na dvojfarebný cheesecake s banánom ( vystačí na asi  Čítaj ďaľej

Sušienkový základ:

  1. Nahrubo rozdrvené sušienky zmiešame s mäkkým maslom a dáme stuhnúť do mrazničky.

Krém:

  1. V mixéri vyšľaháme do polotuha smotanu na šľahanie s krémovým syrom a zrniečkami vanilky. Prilejeme vlažnú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme na tuhý krém.

Cheesecake vajíčko:

  1. Na dno čokoládových vajíčok nasypeme sušienkovú zmes a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém.
  2. Zarovnáme a malou lyžičkou urobíme jamku, do ktorej dáme pomarančový puding. Opatrne uložíme na pripravené čokoládové hniezdo.