Preskočiť na obsah

Čokoládová-tvarohová torta

Čokoládová - tvarohová torta
60 minút
12

Výdatná  a veľká tvarohová torta plná čokolády poteší nielen čokoládových maškrtníkov.  Tento chuťou i vzhľadom jedinečný dezert je ako stvorený na sviatočné chvíle s väčšou spoločnosťou. Ozdobte tortu čokoládovými hoblinami a bude to tá najúžasnejšia torta.  

Čokoládová-tvarohová torta – suroviny:

Na korpus:

  • 150 g masla
  • 320 g kakaových keksov
  • mletá škorica
  • 1 lyžica kakaa

Náplň:

  • 620 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 280 g čokolády na varenie
  • pol hrnčeka práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaa
  • 375 g kyslej smotany
  • 55 g masla

Postup:

Rúru predhrejte na 180 ° C. Najprv si pripravte korpus. V elektrickom sekáčiku rozdrvte kakaové keksy. 150 g masla nechajte na miernom ohni rozpustiť, ale neprepáľte ho a nechajte vychladnúť.  Keksové omrvinky zmiešajte v miske s vychladnutým rozpusteným maslom, preosiatym kakaom a mletou škoricou. Všetko spolu vymiešajte na homogénne, tvárne cesto. Väčšiu tortovú formu (26 -28 cm) vytrite olejom a masu z omrviniek rovnomerne natlačte na spodok a boky formy. Dajte aspoň na pol hodinu do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Čokoládu rozlámte do ohňovzdornej nádoby a spolu s maslom miešajte v horúcom vodnom kúpeli, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí s maslom. Pozor!

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová Pavlova s jahodami

Čokoládová Pavlova s jahodami

Čokoládová Pavlova s jahodami – suroviny ( počet porcií: 12 ): Pavlova Krém Zdobenie Potrebujeme: misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom metlička, silikónovú stierku, papier  Čítaj ďaľej

Čokoláda nesmie vrieť. Rozpustenú čokoládu nechajte vychladnúť. Na náplň potrebujete jemný hladký tvaroh.  Ak máte hrudkovitý tvaroh, tyčovým elektrickým mixérom ho najprv do hladka rozmixujte. Potom k nemu pridajte práškový a vanilkový cukor (alebo vanilkovú esenciu)  a elektrickým šľahačom spolu najemno vyšľahajte. Za stáleho šľahania postupne pridajte 3 celé vajcia, preosiate kakao a vyhladnutú rozpustenú čokoládu. Nakoniec opatrne zamiešajte kyslú smotanu a všetko spolu ešte dôkladne vymiešajte. Z chladničky vyberte tortovú formu s keksovým cestom, vlejte do nej  pripravenú tvarohovú náplň a povrch zarovnajte. Formu položte na plytký plech a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 50 minút až hodinu. Hotovú tortu nechajte vychladnúť a pred podávaním dajte aspoň na 6 hodín, no najlepšie na noc, do  chladničky. Pred podávaním povrch torty dookola ozdobte šľahačkou  a dozdobte ovocím alebo čokoládovými bonbónmi. Čokoládová-tvarohová torta je hotová, môžete ju podávať.

Mohlo by vás zaujímať

Cheesecake s Oreo sušienkami

Suroviny na cheesecake s Oreo sušienkami: 22 kusov Oreo sušienok, 40 g zmäknutého masla, 400 g syru Philadelphia alebo pomazánkového masla bez príchute, 100 g  Čítaj ďaľej