Preskočiť na obsah

Čokoládový chlebík so sušenými slivkami

Čokoládový chlebík so sušenými slivkami
58 minút
4

Čokoládový chlebík so sušenými slivkami je šťavnatý vďaka opitým slivkám. Podáva sa s kopčekom šľahačky alebo kyslej smotany.

Suroviny na Čokoládový chlebík so sušenými slivkami:

  • 250 g sušených sliviek bez kôstok, namočené na pol hodiny do koňaku alebo rumu
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 100 g čokolády na varenie s vysokým obsahom kakaa (70%)
  • 50 g masla
  • 170 g krupicový cukor
  • 4 bielky z veľkých vajec
  • 80 g múka pšeničnej hladkej
  • 1 PL škorice
  • smotana na šľahanie na ozdobenie, možno nahradiť kyslou smotanou

Postup:

Rúru predhrejte na 190° C, teplovzdušnú na 170 ° C. Formu na biskupský chlebík vymastite alebo vyložte papierom na pečenie. Kakao, kúsky čokolády, maslo a 140 g cukru dajte do kastrólika, pridajte 100 ml horúcej vody a pomaly zahrievajte, až sa zmes začne spájať a bude hladká. Nechajte ju trochu vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Hviezdne dukáty

Hviezdne dukáty

Ak premýšľate nad tým, že by ste na Vianoce chceli upiecť niečo nové a trochu iné ako inokedy, skúste Hviezdne dukáty! Voňajú  i chutia tak krásne vianočne…  Čítaj ďaľej

Bielky vyšľahajte do polotuha a po častiach do nich zašľahajte zvyšný cukor. Navrch preosejte múku a škoricu a kovovou lyžicou ich opatrne votrite do snehu. Pridajte čokoládovú zmes a tiež ju opatrne zatrite, až je všetko rovnomerne premiešané. Nakoniec vmiešajte slivky.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládový chlebík

Suroviny na čokoládový chlebík ( rozpočet na 6 porcií ): 100 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žltkov, 150 g vychladnutých zemiakov uvarených v  Čítaj ďaľej

Cesto vlejte do formy. Ak vám zostalo trochu alkoholu, v ktorom sa namáčali slivky, pokvapkajte ním povrch cesta. Vložte do rúry a pečte tak pol hodiny, až koláč pekne stuhne. Podávajte s kopčekom šľahačky alebo kyslej smotany.