Nadýchané kakaové lievance s chrumkavou pistáciovou náplňou, tmavou polevou a posypané pistáciami.
Ak milujete spojenie chrumkavého kadaifu, jemného pistáciového krému a bohatej kakaovej chuti, tento recept si zamilujete. Nadýchané lievance plnené lahodnou náplňou a ozdobené čokoládovou polevou sú ideálne na víkendové maškrtenie aj ako štýlový dezert.
Suroviny (cystačí na asi 5 porcií):
Na náplň:
- 100 g kataifu
- 20 g masla
- 100 g sladeného pistáciového krému
- 2 KL sezamovej pasty
Potrebujeme: teflónovú panvicu
Na cesto:
- 2 vajcia
- 30 g cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 200 ml mlieka
- štipku soli
- 200 g hladkej múky
- 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 25 g Holandského kakaa Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér, panvicu na lievance
Na polevu a ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
- 1 PL sladeného pistáciového krému
- nasekané pistácie
Postup:
Príprava náplne: Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme do zlatohneda. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Príprava cesta: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom, mliekom a soľou mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame dohladka. Panvicu na lievance potrieme olejem a smažíme na nej lievančeky z oboch strán. Necháme vychladnúť a potom 3 lievančeky zlepíme k sebe náplňou.
Na ozdobenie: Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Lievančeky polejeme polevou a pistáciovým krémom. Ozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť
- Celkový čas: asi 60 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút

