Preskočiť na obsah

Jahodové trifle

55 minút
8

Božský jahodový dezert, ktorý vás dostane

Náročnosť: jednoduchá príprava

Vystačí na: 8 porcií

Suroviny na Jahodové trifle ( rozpočet na 8 porcií ) :

Na cesto:

  • 4 bielky
  • 4 žĺtka
  • 190 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 0,5 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • Na náplň:
  • 1 balíček Zlatého klasu (40 g)
  • 500 g mlieka
  • 50 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 300 g jahôd nakrájaných na malé kúsky

Na ozdobenie:

  • 200 g jahôd nakrájaných na malé kúsky

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30×40 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • väčší pohár alebo misa
Jahodové trifle

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. K žĺtkom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a zľahka vymiešame dohladka

Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: 200 °C
  • Doba pečenia: asi 12 minút
  • Čas prípravy: 40 minút

Upečený plát prenesieme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a aj s papierom, na ktorom sa plát piekol, necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a plát nakrájame na malé kúsky.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová pena

Jahody sú mimoriadne obľúbené ovocie. V sezóne je  ich plno v obchodoch i na trhu a vtedy sú najzrelšie a najsladšie. Dokonca si vtedy môžeme jahody nazbierať aj na poli,  Čítaj ďaľej

Na prípravu krému pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potom vyšľaháme 250 ml smotany na šľahanie dotuha a zľahka ju vmiešame do Zlatého klasu. Jahodovú náplň vyšľaháme s 500 ml smotany podľa návodu na obale.

Do pohára alebo misy striedavo vrstvíme piškótové kúsky, náplň a jahody. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme jahodové trifle jahodami.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodové tiramisu

Suroviny na Jahodové tiramisu: 500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd, griotka,  Čítaj ďaľej