Preskočiť na obsah

Lievance s čučoriedkami a omáčkou z medu

Lievance s čučoriedkami
15 minút
Energia: 2862 kcal./porcia
4

Kypré a voňavé Lievance s čučoriedkami, ktoré vám doslova prežiaria deň. Či už ich zvolíte ako raňajky, alebo dezert po ľahkom obede, nešliapnete vedľa!

Suroviny na Lievance s čučoriedkami

  • 200 g múky pšeničnej hladkej
  • 2 PL kypriaceho prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • 1 PL masla
  • 150 g čučoriedok
  • olej na vyprážanie

Na omáčku

  • 6 PL medu
  • 3 PL rumu (možno vynechať)
  • 2 PL citrónovej šťavy

Postup:

  1. V mise premiešajte múku s práškom do pečiva a soľou. Pridajte mlieko prešľahané s vajcom. Vidličkou alebo metličkou vyšľahajte husté cesto a zašľahajte doň rozpustené maslo. Opatrne vmiešajte polovicu čučoriedok.
  2. Na panvici rozohrejte na vyššiu teplotu pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou vlejte trochu cesta a krúživým pohybom vytvorte placku s priemerom zhruba osem centimetrov. Pečte asi tri minúty, kým nezačnú vyskakovať typické hnedé pľuzgieriky. Potom lievance obráťte a pečte ďalšie dve až tri minúty. Klaďte ich na teplé miesto
  3. Pomocou vidličky vyšľahajte suroviny na omáčku. Vlejte ju do džbánika.
  4. Lievance podávajte so zvyšnými čučoriedkami, preliate medovou omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Americké lievance s čučoriedkami

Suroviny na americké lievance s čučoriedkami: 300 ml mlieka, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, cca 6 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice hnedého (trstinového) cukru,  Čítaj ďaľej