Preskočiť na obsah

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Malinový cheesecake s mangom
60 minút
10

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou:

Korpus:

Krém:

  • 180 g bielej čokolády
  • 250 g nátierky z čerstvého syra
  • 250 g kyslej smotany (16 %)
  • 3 vajcia
  • 10 g Zlatého klasu
  • 200 g manga (rozmixované na pyré)
  • 200 g malín (rozmixované na pyré)

Poleva:

  • 10 g Zlatého klasu
  • 40 g bielej čokolády
  • 1 mango
  • 125 g malín

Potrebujeme:

  • sekací mixér,
  • formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm,
  • misku na vodný kúpeľ,
  • robot s nadstavcom lopatka,
  • ponorný mixér

Postup:

Korpus:

Sušienky rozomelieme najemno, primiešame kokos a roztopené maslo. Zmesou vystelieme dno tortovej formy, rovnomerne utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový mramorovaný koláč

Jahodový mramorovaný koláč je krásny, aj chutný. Ak ho urobíte takto, úspech je zaručený! Suroviny na jahodový mramorovaný koláč: Na cesto: 1 balenie Bábovky Dr.  Čítaj ďaľej

Krém:

Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote vymiešame nátierku z čerstvého syra spolu so smotanou. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Prisypeme Zlatý klas, prilejeme roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice primiešame mangové pyré a do druhej malinové. Na vychladnutý korpus nalejeme najprv mangový krém.

Tip: Aby sa vrstvy nezmiešali, cheesecake odložíme na 20 minút do mrazničky.

Potom na stuhnutú mangovú vrstvu nanesieme malinový krém a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 25 minút. Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečený tvarohový rez s malinami

Nepečený tvarohový rez s malinami

Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami: 500 g masla300 g práškového cukru500 g roztierateľného tučného tvarohu500 g hrudkovitého tvarohu36 kakaových sušienok (cca 205 g)200 g  Čítaj ďaľej

Poleva:

Malinové pyré nalejeme do hrnca a zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, pridáme k pyré a uvaríme puding. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Polevu úhľadne nanesieme na cheesecake a necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

Suroviny na karamelový cheesecake: Na korpus: 50 g lieskových orieškov, 80 g sušienok, 30 g Hery, 1 lyžica kryštálového cukru Na tvarohovú masu: 400 g  Čítaj ďaľej

Servírovanie:

Cheesecake pred podávaním opatrne uvoľníme z formy, dozdobíme plátkami manga a čerstvými malinami.