Preskočiť na obsah

Jahodový mramorovaný koláč

20 minút
Energia: 142 kcal./100g.
12

Jahodový mramorovaný koláč je krásny, aj chutný. Ak ho urobíte takto, úspech je zaručený!

Suroviny na jahodový mramorovaný koláč:

Na cesto:

  • 1 balenie Bábovky Dr. Oetker
  • 150 g maslo zmäknuté alebo margarín
  • 2 ks vajce
  • 350 ml mlieko
  • 1 PL Holandského kakaa
  • 1 PL mlieka na tmavé cesto

Na náplň:

  • asi 600 g jahôd
  • 1 balíček Créme Olé vanilka
  • 300 ml mlieka

Na želé:

  • 1 balíček Tortového želé – červené
  • 2 PL cukru
  • 250 ml vody

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • štetec alebo pierko

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.

Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Doba pečenia: asi 35 minút

Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

Mohlo by vás zaujímať

Letný jahodový koláč

Jahodový koláč s vanilkovým pudingom

Letné ovocné koláče sú máme u nás doma veľmi radi. Vždy ich ocenia naše deti ale aj priatelia, s ktorými často trávime voľný čas. Sú  Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.

Mohlo by vás zaujímať

Šťavnatý jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč

Nepresladený a plný chuti – skrátka ideál! O to, aby bolo cesto krásne vláčne, sa postará cmar, o chrumkavosť obľúbená omrviinky … a o vôňu  Čítaj ďaľej

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.