Preskočiť na obsah

Ovocné želé v melóne

Ovocné želé v melóne
60 minút
12

Suroviny na ovocné želé v melóne:

  • 1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)
  • 1 limetka
  • 500 g jahôd
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g Zlatého klasu (5 ks)
  • 100 g čučoriedok
  • 2 kivi
  • 1 mango
  • čerstvá mäta

Potrebujeme:

  • pomôcku na vykrajovanie guľôčok z melóna,
  • metličku,
  • smoothie mixér

Postup:

Červený melón rozpolíme a približne z polovice vykrojíme guľôčky (tie si odložíme na neskôr). Zvyšnú dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme. Budeme potrebovať 1 200 ml.

Tip:

Ak šťavy zostane viac, môžeme ju vypiť ako limonádu. Ak nemáme dostatočné množstvo, môžeme doliať vodou alebo ak robíme želé pre dospelých, prilejeme alkohol.

Pridáme limetkovú šťavu, 200 g očistených jahôd a podľa chuti aj práškový cukor. Opäť mixujeme. Asi v ¼ rozmixovanej šťavy vymiešame Zlatý klas dohladka. Prilejeme k zvyšnej šťave a v hrnci za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom ho stiahneme z ohňa a za občasného miešania, aby sa nevytvorila koža, necháme mierne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný pohár s mascarpone 

Ovocný pohár s mascarpone 

Suroviny na ovocný pohár s mascarpone: 1 balík Piškótov 0,2 dcl Káva1 PL Vanilkového cukru0,150 g Mascarpone0,50 g Kyslá smotana1 ČL Kakao250 ml Šľahačkovej smotany  Čítaj ďaľej

Medzitým do misky s melónovými guľôčkami pridáme zvyšné očistené jahody, čučoriedky, plátky kivi a kúsky manga. Aby sa nám ľahšie pracovalo, ovocie rovnomerne rozdelíme do dvoch veľkých misiek. Zalejeme pudingom a dôkladne premiešame.

Prázdne polovice melónov položíme do misiek, aby boli stabilné a tekutina sa nevylievala. Každú z nich naplníme ovocným pudingom, povrch zarovnáme a vonkajšie okraje očistíme. Necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocné želé s červeným vínom

Suroviny na ovocné želé s červeným vínom: 250 ml vody, 1 balíček Ovocného želé s jahodovou príchuťou, 70 g cukru, 250 ml červeného vína      Čítaj ďaľej

Servírovanie:

Stuhnutý melón nakrájame nožom namočeným do horúcej vody a ozdobíme lístkami mäty.