Ľahké a nadýchané pusinky zo 100 % vaječných bielkov sú pre dokonalú chuť doplnené chrumkavými sekanými pistáciami a pikantnou černicovou šťavou.
Suroviny na pistáciovo-černicové pusinky (vystačí na asi 12 porcií):
Na šťavu:
- 150 g černíc
- 60 g práškového cukru
Na pusinky:
- 1 balíček 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 250 g cukru
- 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér
Na posypanie:
- 1 balíček Pistácií sekaných Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér
Postup:
Príprava šťavy: Černice umyjeme a roztlačíme. Prepasírujeme cez sitko a osladíme cukrom.
Príprava pusiniek: V mise vyšľaháme bielky s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame extrakt a 1 PL černicovej šťavy. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pomocou dvoch lyžíc vytvoríme pusinky. Povrch posypeme pistáciami. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Elektrická rúra: 110 °C
- Teplovzdušná rúra: 90 °C
- Čas sušenia: asi 90 minút + 30 minút
Pusinky vyberieme z rúry, pokvapkáme černicovou šťavou a ešte 30 minút pri rovnakej teplote sušíme v rúre. Dozdobíme zvyšnou šťavou a pistáciami, prípadne čerstvými černicami.
- Celkový čas: asi 150 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút

