Preskočiť na obsah

Škoricové srdiečka

Škoricové srdiečka
50 minút
Energia: 156 kcal./porcia
25

S láskou pripravené a darované škoricové srdiečka chutia najlepšie

Suroviny na Škoricové srdiečka (vystačí na: 20 – 25 kusov):

Na cesto:

  • 1 balenie Buchiet Dr. Oetker
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja

Na potretie a posypanie:

Okrem toho potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
Škoricové srdiečka

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Plát potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Pomocou ostrôžky pozdĺžne nakrájame na 10 rovnakých pásov. Zrolujeme z oboch strán do stredu a vytvarujeme srdiečko. Vložíme čerešňu alebo višňu. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Škoricové vlnky

Škoricové vlnky

Suroviny na škoricové vlnky: Na cesto: 130 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 130 g cukru, 130 g mletých vlašských alebo  Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 190 °C           
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C             
  • Čas prípravy: asi 10 minút
  • Čas pečenia: asi 40 minút

Srdiečka necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Dunajské vlny

Tradičný, rokmi overený múčnik, klasika, ktorá sa nikdy nezunuje. Dunajské vlny piekli už naše mamy i babičky, najmä ako múčnik na slávnostné príležitosti.  Je to tak  Čítaj ďaľej