Preskočiť na obsah

Sladká omeleta so slivkami

Sladká omeleta so slivkami
35 minút
2

Sladká omeleta so slivkami – suroviny:

Pečené slivky:

Omeleta:

  • 2 vajcia
  • 30 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 80 ml mlieka (3,5 %)
  • 60 g hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 ml slnečnicového oleja

Potrebujeme:

  • zapekaciu misu
  • mixér na šľahanie
  • sitko
  • panvicu s nelepivým povrchom

Postup:

Pečené slivky

Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a reznou stranou hore uložíme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút do mäkka. Potom necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Slivky pod čepcom

Slivky pod čepcom

1 porcia obsahuje: 2162 joulov (516 kalórií) Suroviny ny slivky pod čepcom (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg sliviek, 75 + 50 g cukru, 2  Čítaj ďaľej

V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. K žĺtkom ručne primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe vaječné zmesi opatrne zmiešame, aby  nestratili objem. Omeletu opekáme na miernom ohni na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán do zlatista.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Ľahučké a lahodné a zaručene neokukané! Presne také sú Tvarohové noky s ovocnou omáčkou, ktoré vôbec nie sú také náročné na prípravu, ako by ste si mohli myslieť…  Čítaj ďaľej

Servírovanie

Čerstvo upečenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme sekanými orechmi a cukrom. Omeleta so slivkami je hotová, môžeme ju podávať!