Preskočiť na obsah

Sypaný tvarohový koláč s jablkami

Sypaný tvarohový koláč
60 minút
4

Tento múčnik sa môže nazývať aj koláč lenivej gazdinky, pretože pri jeho príprave netreba cesto ani náplň miesiť či šľahať. Jednoducho všetky ingrediencie iba postupne vysypete na plech. Aj takto rýchlo a jednoducho si môžete  pripraviť výborný šťavnatý koláčik. Ponúkame vám recept hneď na dva takéto rýchle sypané koláče s jablkami.  Upečte si aspoň jeden z nich a presvedčte sa, že naozaj vám ušetria dosť veľa času i práce.

Sypaný tvarohový koláč s jablkami – suroviny:

  • 3 poháre polohrubej múky
  • 2  poháre kryštálového cukru ( podľa chuti aj menej)
  • 1 prášok do pečiva  
  • 750 g  tvarohu
  • 2 balíčky vanilínového alebo vanilkového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 400 g jabĺk
  • 125 g masla
  • 600 ml mlieka
  • 3 vajcia

Postup:

Múku, kryštálový cukor a prášok do pečiva dôkladne premiešajte. Polovicu sypkej zmesi rovnomerne rozdeľte na plech, ktorý ste predtým vymastili tukom a  vysypali múkou. Tvaroh rukou rozmrvíme a rovnomerne rozdelíme na múčnu zmes. Na tvaroh nasypeme vanilínový cukor a hrozienka ( môžete ich dať aj viac ako v recepte, alebo úplne vynechať). Ďalšiu vrstvu tvoria postrúhané jablká. Celú plochu prikryjeme druhou polovicou sypkej zmesi.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanová torta Black & White

Originálna torta na slávnostný stôl Nepečená smotanová torta Black & White – suroviny ( rozpočet vystačí na asi 12 porcií) : 250 ml mlieka1 balíček  Čítaj ďaľej

Maslo  pokrájame na tenké plátky a rovnomerne ho rozložíme na celom povrchu koláča. Je lepšie, ak maslo pred tým nechátme v chladničke, aby sme ho mohli nakrájať na čo najtenšie plátky. V mlieku rozšľaháme tri celé vajcia a rovnomerne ich rozlejeme na cesto. Plech vložíme do  vyhriatej rúry na 180 ° C a pečieme asi 40 minút, až kým povrch cesta nemá zlatohnedú farbu.  Upečený koláč necháme vychladnúť a až potom ho pokrájame.