Preskočiť na obsah

Tvarohový koláč s marhuľami

Tvarohový koláč s marhuľami
60 minút
Energia: 4005 kcal./porcia
4

Ľahučký dezert pripomína americký cheesecake, ale je nadýchanejší. Tvarohový koláč s marhuľami je najlepšie upiecť deň vopred.

Suroviny na Tvarohový koláč s marhuľami:

  • 100 g masla izbovej teploty, nakrájame na kocky
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g pšeničnej múky hladkej
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g krupicového cukru
  •  1 veľké vajce

Na plnku:

  • 250 g jemného tučného tvarohu, možno nahradiť ricottou
  • 2 veľké vajcia
  • 6  téglikov veľkej kyslej smotany
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Minimálne 8 ks marhúľ ( môžu byť aj zavárané, odkvapkané )
  • práškový cukor

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 ˚C, teplovzdušnú na 140 ˚C. Všetky suroviny na korpus, okrem vajíčka, vsypte do misy robota a niekoľkokrát premiešajte, aby ste získali hrubšiu posýpku. Pridajte vajíčko a spracujte na hladké cesto.
  2. Koláčovú formu s priemerom 24 cm s odnímateľným dnom ľahko vymastite a presuňte do nej cesto. Potlačte prstami, uhlaďte a pečte približne dvadsaťpäť minút až zozlatne.
  3. Medzitým vyšľahajte v miske tvaroh s vajíčkami, kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom. Upečený korpus vysuňte z rúry, poukladajte marhule a prelejte tvarohom. Vráťte do rúry a pečte ešte asi päťdesiat minút, až tvaroh spevnie a cesto bude zlaté. Vyberte z rúry a po vychladnutí vložte do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohový koláč s višňami

Suroviny: Na cesto: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g), 250 g polotučného tvarohu, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1  Čítaj ďaľej