Preskočiť na obsah

Vanilkovo-škoricové slimáky

Vanilkovo-škoricové slimáky
25 minút
Energia: 129 kcal./porcia
16

Vanilkovo-škoricové slimáky sú rýchly variant vhodný aj ako veľkonočné pohostenie, ktorý zvládnu aj šikovné deti.

Suroviny na Vanilkovo-škoricové slimáky (vystačí na asi 16 kusov) :

Na cesto:

Na potretie:

  • 1 rozšľahané vajce
  • 2 PL zahriateho medu
  • Okrem toho potrebujeme:
  • plech na pečenie (30 × 40 cm)

Postup:

  1. Na prípravu pečiva necháme lístkové pečivo asi 20 minút v izbovej teplote, aby sa nám nelámalo. Potom ho rozbalíme, potrieme maslom a rovnomerne posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a hrozienkami. Cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie odrezanou stranou nadol.
  2. Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Suroviny na churros s omáčkou z vaječného likéru: Churros: 240 ml vody125 g masla1 lyžička kryštálového cukruštipka soli180 g polohrubej múky6 vajec800 ml slnečnicového oleja (na vysmážanie)80  Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 200 °C                
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Čas pečenia: asi 15 minút
  • Čas prípravy: asi 10 minút
  1. Po upečení ešte horúce pečivo potrieme pomocou štetca alebo pierka medom. 

Mohlo by vás zaujímať

Orieškové slimáky

Orieškové slimáky

Suroviny na orieškové slimáky: Na náplň: 100 g hrozienok, 2 PL rumu, 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker, 4 zarovnané PL marhuľového džemu, 100 g sekaných vlašských  Čítaj ďaľej