Preskočiť na obsah

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Churros s omáčkou z vaječného likéru
180 minút
Energia: 33 kcal./porcia
12

Suroviny na churros s omáčkou z vaječného likéru:

Churros:

  • 240 ml vody
  • 125 g masla
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 800 ml slnečnicového oleja (na vysmážanie)
  • 80 g škoricového cukru

Omáčka:

Potrebujeme:

  • robot s nadstavcom lopatka
  • cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
  • veľký plech
  • papier na pečenie
  • fritovaciu alebo hlbokú panvicu
  • kuchynské papierové utierky

Čas mrazenia: 3 hodiny

Postup:

Churros

Do horúcej vody pridáme maslo, kryštálový cukor, štipku soli a privedieme k varu. Prisypeme múku a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 3 minúty. Hladké cesto, ktoré sa odliepa od stien hrnca presunieme do robota a za stáleho miešania na strednej rýchlosti necháme vychladnúť. Postupne primiešavame po jednom vajcia. Cestom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme kruhy s priemerom cca 8 – 10 cm.

Tip: Aby si churros aj po vypražení udržali kruhový tvar, odložíme ich na 3 hodiny do mrazničky.

Mohlo by vás zaujímať

nekysnuté šišky

Video: Bezlepkové nekysnuté šišky

Tak ako, už viete, ako si užijete fašiangové obdobie? Ak nie, je práve najvyšší čas rýchlo s tým niečo urobiť, pretože veselé dni fašiangového hodovania sa  Čítaj ďaľej

Vo fritovacej panvici rozohrejeme olej a zamrznuté churros opekáme dozlatista z obidvoch strán. Vysmažené ich preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Ešte teplé ich obalíme v škoricovom cukre.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová terina

Čokoládová terina

Chceli by ste ako dezert podávať niečo netradičné a „neokukané“? Tak toto je ten správny tip: Čokoládová terina! Suroviny na Čokoládová terina: 450 g čokolády  Čítaj ďaľej

Omáčka

Vaječný likér spolu so smotanou zohrejeme v hrnci. Horúcou zmesou zalejeme nasekanú čokoládu, pridáme zmäknuté maslo, necháme minútu odpočinúť a rozmiešame dohladka.

Servírovanie Churros servírujeme ešte teplé, preliate omáčkou.