Preskočiť na obsah

BB horúca čokoláda s karamelkami

BB horúca čokoláda s karamelkami
15 minút
4

BB horúca čokoláda s karamelkami ja jednoduchý recept, ktorý hravo zvládnu aj deti s dohľadom dospelých. Recept je ako stvorený na chladné zimné večery. Podávame ihneď aby sa nám šľahačka neroztopila. Ozdobiť môžeme aj čerstvým ovocím.

BB horúca čokoláda s karamelkami – suroviny (vystačí na 4 porcie – šálky):

Na horúcu čokoládu:

Na ozdobenie:

  • 1 bal. Šľahačka v prášku
  • 150 ml mlieko
  • 9 ks karamelové cukríky (krovky)
  • 20 g mandle plátkové

Okrem toho potrebujeme:

  • 4 šálky
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

  1. Z BB pudingu, 1 l mlieka a 4 PL cukru uvaríme podľa návodu na obale riedky puding. Do horúceho pudingu vmiešame čokoládu. Čokoládu rozdelíme do šálok. Krovky nasekáme na väčšie kúsky a 2/3 z nich dáme na vrch čokolády.
  2. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a rozdelíme na horúcu čokoládu. Ozdobíme zvyšnými krovkami a plátkami mandlí. Podávame teplé.
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: 30 minút

Mohlo by vás zaujímať

Varená čokoláda

Varená čokoláda – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 200 g 80%-tnej horkej čokolády, 1,5 dl vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4,5 dl  Čítaj ďaľej

TIP: Namiesto kroviek môžeme použiť aj inú obľúbenú tyčinku (kokosovú, nugátovú alebo čokoládovo-mätovú), ktorú rovnako ako krovky nasekáme na menšie kúsky.

TIP: Nápoj zdobíme šľahačkou tesne pred podávaním, aby sa na horúcom nápoji neroztopila.

Mohlo by vás zaujímať

Créme brulée s ovocím

Créme brulée s ovocím

Chcete vyjedať chutný dezert zo zapekacej mištičky? A prečo nie? Ochutnajte túto delikatesu: Nech sa páči, Créme Brulée s ovocím! Suroviny na Créme Brulée s ovocím 600 ml smotany  Čítaj ďaľej

Chutný teplý nápoj ako stvorený na zahriatie po lyžovačke či zimnom výlete. Pripravte si ho aj Vy z BB pudingu kakaového!