Preskočiť na obsah

BB zimná mrkvová torta

BB zimná mrkvová torta
90 minút
Energia: 406 kcal./porcia
12

BB zimná mrkvová torta – jednoduchý recept na prípravu chutného kakaového koláča s orechmi a BB pudingom. Šťavnatá lahôdka!

Suroviny na BB zimná mrkvová torta (vystačí na: 12 porcií):

Na cesto:

  • 2 ks vajce
  • 180 g hnedý cukor
  • 170 ml olej
  • 1 KL Vanilková pasta s mletým vanilkovým strukom
  • 1 KL škorica mletá
  • 80 g vlašské orechy mleté
  • 120 g BB Puding kakaový (250 g)
  • 70 g múka polohrubá
  • 1 KL Sóda bikarbóna
  • 2 KL Kypriaci prášok do perníka
  • štipka soli
  • 280 g mrkva nastrúhaná najemno
  • 100 g sušené ovocie mix (brusnice, hrozienka, slivky, marhule)
  • 30 g kandizovaná pomarančová kôra
  • 20 g vlašské orechy nasekané nahrubo
  • 100 ml šťava z pomaranča

Na polevu a ozdobenie:

Okrem toho potrebujeme:

  • tortová forma Ø 26 cm
  • papier na pečenie
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

  1. Sušené ovocie nakrájame na malé kúsky, vložíme do menšej misky a zalejeme šťavou z pomaranča.
  2. Vo väčšej mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom celé vajcia s cukrom do penista a pridáme olej a vanilkovú pastu. Zmiešame suché suroviny, mletú škoricu, perníkové korenie, mleté orechy, BB puding, polohrubú múku, sódu, kypriaci prášok a štipku soli, postupne zamiešame do vajíčkovej zmesi a dôkladne premiešame. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, namočené sušené ovocie a nasekané orechy a opäť dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme olejom. Povrch uhladíme, vložíme do rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: cca 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Čas pečenia: asi 35-40 minút
  • Čas prípravy: asi 40 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 90 minút

Mohlo by vás zaujímať

Malinový cheesecake s mangom

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou: Korpus: 100 g maslových sušienok40 g strúhaného kokosu40 g masla Krém: 180 g bielej čokolády250 g  Čítaj ďaľej
  1. Ešte teplý korpus potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
  2. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a tortu ňou polejeme. Na záver ozdobíme mandľovými lupienkami. Dáme do chladničky aspoň na 30 min., aby poleva stuhla. Tortu krájame nožom, ktorý nahrievame v pohári s teplou vodou a po každom reze očistíme papierovou utierkou.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvová torta bez múky

Mrkvová torta bez múky – suroviny: 8 vajec, 300 g cukru, 400 g strúhanej mrkvy, 400 g mletých mandlí, 1 ks pomaranč, 1 lyžica rumu,  Čítaj ďaľej

TIP: Namiesto pomarančovej šťavy môžeme ovocie namočiť v rume alebo koňaku.

TIP: Namiesto vanilkovej pasty môžeme použiť javorový sirup.

TIP: Korpus pred dopečením môžeme skontrolovať špajdľou, ktorú zapichneme do cesta. Ak po vytiahnutí zostane špadľa čistá, cesto je správne upečené.


Krátky opis:  Jednoduchý recept na prípravu chutného kakaového koláča s orechmi a BB pudingom Dr. Oetker. Šťavnatá lahôdka!

Poznámky:

Celý recept je možné pripraviť v „jednej miske“, preto ho môžeme označiť ako naozaj  jednoduchý. Nastrúhaná mrkva v ceste nie je viditeľná ale zaručí šťavnatosť celého koláča. Sušené ovocie môžeme vybrať podľa chuti, výborne chutí aj s ďatľami či figami.