Preskočiť na obsah

Likérové koláčiky

Likérové koláčiky
15 minút
4

Ak aj vy patríte k tým, čo radi skúšajú menej známe recepty a chcete svojich blízkych prekvapiť na sviatky niečím novým, vyskúšajte Likérové koláčiky.

Suroviny na Likérové koláčiky:

  • 140 g práškového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 140 g ošúpaných zomletých mandlí
  • kôra z polovice citróna
  • 140 g masla
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 2 polievkové lyžice kávového likéru
  • 1 bielok na potretie
  • mandle na posypanie

Postup:

  1. Cukor, múku, mandle a postrúhanú citrónovú kôru zmiešame a do tejto zmesi rozdrobíme maslo.
  2. Do tejto zmesi pridáme ešte 1 vajce a 1 žĺtok, kávový likér, dobre premiešame a necháme ešte aspoň 30 minút odpočívať v chlade.
  3. Potom ho vyvaľkáme približne na hrúbku 0,5 cm, formičkami vykrajujeme rôzne tvary, poukladáme na nevymastený plech, povrch potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme posekanými mandľami a upečieme v mierne teplej rúre.

Mohlo by vás zaujímať

Hviezdne dukáty

Hviezdne dukáty

Ak premýšľate nad tým, že by ste na Vianoce chceli upiecť niečo nové a trochu iné ako inokedy, skúste Hviezdne dukáty! Voňajú  i chutia tak krásne vianočne…  Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová pena

Čokoládová pena

Nadýchaná čokoládová pena sa len rozplýva na jazyku … Francúzi by určite nezabudli podávať k nej pomarančový likér alebo dezertné víno. Suroviny: 200 g čokolády  Čítaj ďaľej